2022. október 4. kedd
Ferenc

A terminátor is menekül a tűz elől!

2019. október 30., 12:00
A terminátor is menekül a tűz elől!

Kalifornia nincs éppen nyerő helyzetben. Kiterjedt bozóttűzzel küzdenek a tűzoltók már napok óta, amit az idén különösen száraz Santa Ana szél is gerjeszt és széthord. Most pedig egy újabb terjedő tűzzel kell szembenézniük, mely a Los Angeles egyik galériája, a Getty Center művészeti központ közelében ütötte fel a fejét. 

kép: ktla.com

Jelenleg mintegy 200 hektáron lángol a bozót, és ez a tűz olyan közel van a városhoz, azon belül is néhány igencsak drága ingatlanhoz, hogy kötelező evakuálást rendeltek el a hatóságok. Így pedig kénytelen volt elhagyni az otthonát Lebron James NBA játékos, valamint az egykori kormányzó és színész, Arnold Schwarzenegger is. 

kép: phys.org

kép: phys.org

A tűz ellen most is rengeteg tűzoltó dolgozik, de már kénytelenek megosztani erőiket, hiszen sem az előző, sem a mostani tüzet megfékezni egyelőre nem sikerült. 

kép: theguardian.com

A város lakosainak nélkülözni kell az áramellátást is. 180 000 ember esik a kötelező kiürítési zónába, ám további 940 000 ember számára az áramellátás szintén nem megoldott. Ennek oka elővigyázatosság. A helyi áramszolgáltató ugyanis attól fél, hogy a megrongálódott felsővezetékek újabb tüzeket indíthatnak útjukra, tovább fokozva ezzel a katasztrófát. 

kép: edition.cnn.com

lead kép: kxan.com

Ezek is érdekelhetnek