2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

6 áldozata van a Sierra Leone fővárosát ért áradásoknak

2022. szeptember 2., 11:00
6 áldozata van a Sierra Leone fővárosát ért áradásoknak

Sierra Leone sem kerülheti el a klímakatasztrófa következményeit, hiszen a heves esőzések a fővárost, Freetown-t is elérték. Az áradások mellett földcsuszamlásokkal is számolni kellett, melynek kialakulásában vastagon benne van a rossz várostervezés is.

 

kép: Sierraloaded

Bár fővárosról beszélünk, a földcsuszamlás helyszínéhez csak földút vezet, azon is csak sétálni lehet, járművek nem tudnak rajta közlekedni. A sárlavina két házat sodort el, melyekben összesen 6 ember vesztette életét. 

 

 

 

Két héten belül ez volt a második heves esőzés a területen, és ahogyan az első, ez a második is erősen rámutat arra a problémára, mellyel eddig nem szembesült a település. Ez pedig az a tény, hogy nem tudják kezelni az esőzések nyomán kialakuló veszélyhelyzeteket.

 

A klímakatasztrófa minden területen érezteti hatását, ám a kevésbé fejlett régiók számára a kiváltott hatások lényegesen pusztítóbbak. Mivel az átépítésnek és jelentős fejlesztéseknek nem sok esélye van, így a megoldás az alapprobléma, vagyis a klímaváltozás elleni hatékony és gyors fellépés lehet. 

képek és lead kép: Office of the Mayor of Freetown

Ezek is érdekelhetnek