2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

50 halálos áldozata van az áradásnak Nigériában

2022. augusztus 21., 11:00
50 halálos áldozata van az áradásnak Nigériában

Nigéria Jigawa állama számára a szárazság idén nem jelentkezett, a terület a másik szélsőséggel kénytelen szembenézni. Igaz, nem egyedül, mivel Nigéria több állama is a heves esőzésekkel küszködik, de Jigawa különösen rossz helyzetben van. 

Július vége óta szinte egyfolytában heves esőzések érik a területet, a szünet nélkül érkező csapadék pedig egy jól kialakított városban is komoly gondokat okozna. Jigawa területein azonban a vízelvezetés kiépítése közel sem jó. 

 

 

 

Emellett számolni kell a hegyekből lezúduló vízmennyiségekkel is, így az állam sok területe teljesen víz alá került. Humanitárius katasztrófa is közeleg, az állam vezetése szerint soha ez előtt nem kerültek még szembe a víz ilyen romboló erejével. 

Több ezer lakóház omlott össze az áradásokban, eddig 50 halálos áldozatról tudnak a hatóságok. Az infrastruktúra is komoly károkat szenvedett, és a rengeteg víz, mely a továbbra is tartó heves esőzések miatt még csak nem is szivárog el, a fertőzések, járványok kialakulásának kockázatát is jelentősen növeli. 

képek és lead kép: Mustapha Sule Lamido

Ezek is érdekelhetnek