2022. november 27. vasárnap
Virgil

40 centi hó bénítja Kínát, Peking sem kivétel

2021. november 10., 14:00
40 centi hó bénítja Kínát, Peking sem kivétel

Egy jelentős hideghullámmal kénytelen szembenézni Kína, mely idejekorán hozza el a területre a havat is. Ez pedig komoly fennakadásokat váltott ki az érintett régióban. 

kép: xinhua

Az északi területeken, de még Pekingben is jelentős havazással kell számolni a napokban, mely a hideg-betörés következménye. Bár lassan azért elérkezünk az évnek ahhoz a szakaszához, ahol a havazás már nem meglepő, ez a mostani közel egy hónappal előbb érkezett, mint az ilyenkor lenni szokott. 

kép: AP

A hóval hideg is érkezett a területre, pár nap alatt 14°C-ot esett a hőmérséklet. A havazás pedig nem csak tessék - lássék történik, néhol akár 40 cm összefüggő lepel is kialakulhat. 

 

 

A Pekinget érintő havazás káoszt okoz a főbb útvonalakon, tekintet nélkül arra, mely járművek is használják azokat. Az autópályák és nagyobb utak a dugóktól hemzsegnek, de a havazás a gyorsvonatokat és a légi közlekedést is érintette. 

kép: xinhua

Jelenleg is narancssárga riasztás van érvényben a hóviharok miatt. A lakosságot arra kérik, ne induljanak útnak, csak ha elkerülhetetlen, a helyi hatóságokat pedig felszólították, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést az utak, vasutak, elektromos áram és a távközlés védelme érdekében. 

kép: xinhua

lead kép: AP

Ezek is érdekelhetnek