2023. június 3. szombat
Klotild

30°C után 25 centi hóval érkezett a hidegfront Denverben

2022. május 24., 11:00
30°C után 25 centi hóval érkezett a hidegfront Denverben

Sokszor mérgelődünk azon, hogy a nyári kellemes, vagy akár éppen forró időjárást egy – egy hidegfront szakítja meg. Ilyenkor a hőmérséklet akár 10-15°C-kal is visszaesik, mi pedig dohogva vesszük magunkra a pulóvereket. 

kép: Michael Golembeski

Denver május 19-20-án ennél egy kicsit komolyabb lehűlést hozó hidegfronttal szembesült. Colorado államban is nyár van, csütörtökön pedig Denverben is 30-31°C-os hőséget lehetett mérni. A meteorológusok ugyan figyelmeztettek a markáns lehűlésre, de a többség valószínűleg nem erre számított. 

 

 

 

 

 

A markáns lehűlés nyomán az ember – ahogyan azt írtuk - előszedi a pulóvert. Nos, Denverben a sínadrágra is szükség lett péntekre, ugyanis a hidegfront közel 30°C-os lehűlést hozott, a hőmérő higanyszála csak 0-3°C-ig emelkedett. 

kép: David Zalubowski-Associated Press

A dolog pedig még érdekesebb lett, mikor megérkezett a sűrű havazás is, mely nem kevesebb, mint 20-25 cm-nyi hóval lepte be a várost, jelentős közlekedési fennakadásokat is okozva. Azonban az emberek döbbenete biztosan nagyobb volt! A nyári tél nem marad sokáig, a hó gyorsan elolvad és visszatérnek a 30°C körüli maximumok, de mivel a hegyekben még nagyobb hómennyiség érkezett, ebből még adódhatnak nagyobb bajok is. 

kép: Chris Dillmann, Vail Daily via AP

lead kép: Amy Blomenberg

Ezek is érdekelhetnek