2021. október 23. szombat
Gyöngyi

3 méternyi hó esett Romániában

2021. április 2., 08:00
3 méternyi hó esett Romániában

Itthon végre valahára ébredezik a tavasz. Ki lehet ülni a kertbe, teraszra, melengetnek a napsugarak, minden virágba borul. A hó fenyegetése persze még nem tűnt el teljesen, hiszen mindannyian emlékszünk még arra, hogy sokszor a nyuszi sílécen érkezett.

kép: romania-insider.com 

Hogy mi lesz 6 hónap múlva? Akkor már az ősz is búcsúzófélben lesz, lassan beköszöntenek a hidegebb napok. Hogy ez most hogy jön ide? Valcea kapcsán, mert a romániai település hegyvidéki üdülőterületén most 3 méternyi friss hó kapott helyet. 

kép: iceagenow.info

 

 

 

Na nem kell nagyon meglepődni, hiszen ez itt megszokott. A településrész 1700 méteres magasságban található, és a március jellemzően a legcsapadékosabb hónap, vagyis a hó messze nem szokatlan. Ugyanakkor az már nem annyira megszokott, amit a helyiek átélnek. Most ugyanis nincsenek kerítések, kapuk vagy bejárati ajtók. Azok ugyanis a hó alatt vannak, vagyis az emberek nem tudják használni őket, más megoldások után néznek. 

kép: Off-Road Orlesti Valcea

És hogy hogyan is kapcsolódott ide a fél év? Nos, a helyiek szerint ekkora mennyiségű hó a hegyen uralkodó időjárást tekintve nagyjából 6 hónap alatt olvad majd el. Vagyis az itteniek nyara valószínűleg nem lesz hómentes. 

kép: Bitza Varlam

lead kép: romania-insider.com

Ezek is érdekelhetnek