2022. december 8. csütörtök
Mária

28 ember halt meg a viharokban, Indiában

2020. március 17., 16:00
28 ember halt meg a viharokban, Indiában

India sincsen éppen könnyű helyzetben, hiszen az egyik leghidegebb téli időszakon van túl, most pedig ahelyett, hogy a növényzet növekedésére kedvezően ható csendes esők jelentkeznének, viharral, villámlással és jégesővel kell számolni. 

kép: timesofindia.indiatimes.com

A helyzet komolyságát mutatja az is, hogy jelenleg 28 halálos áldozattal kell számolni. Sok ház is megrongálódott, és az infrastruktúrában is keletkeztek károk, de ami még ennél is rosszabb, hogy a mezőgazdaságban nagyon sok helyről jelentettek katasztrofális károkat.  

 

A mangóföldeken is rossz a helyzet, de sok más élelmiszernövény monokultúrás táblái szinte teljesen megsemmisültek a viharok és a túl sok víz, valamint a jégesők következtében. Ez pedig hosszabb távon nem csak a gazdák számára jelent veszélyt, hanem az ország élelmezésében is fennakadásokat eredményezhet. 

kép: PTI

Az egyik legintenzívebb IOD hatás, mely Indiát érintette már eddig is hatalmas károkat okozott nem csak az országnak, hanem az egész régiónak, de az eseményekből ítélve egyelőre nem lélegezhetnek fel a helyiek. 

kép: PTI

lead kép: en.gaonconnection.com

Ezek is érdekelhetnek