Október 23. Szerda, Gyöngyi

Változóan felhős ünnep

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Szerdán, október 23-án, nemzeti ünnepünk napján változóan rétegfelhős időre van kilátás. Kisebb záporeső az Alpokalján fordulhat csak elő. Az ÉK-i szél néha megélénkül. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön keleten sok napsütésre van kilátás, míg a Dunántúlon tartósabban rétegfelhős maradhat az ég. Nyugaton zápor előfordulhat. Megélénkülhet a keleties szél. 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken reggelre ködfoltokra lehet számítani, de a nap folyamán keleten napos időre van kilátás, míg nyugaton rétegfelhők uralhatják az eget. A nap előrehaladtával nyugat felől egyre több felhő érkezik, így délutánra borongósabb idő várható. A hőmérséklet nagyjából 17 °C körül alakul.

Szombaton erősen felhős idő várható, elszórtan esővel. Időnként élénk délnyugati szél fújhat. A hőmérséklet 14 és 21 °C között valószínű.

Vasárnap miután a pára, köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlik, változóan felhős idő várható, bár főként nyugaton és északon továbbra is maradhatnak erősebben felhős területek. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A hajnali 1-10 °C-ról a hőmérséklet délutánra 14-19 °C-ra emelkedik.

(fotó: Dian's Photo)