Október 15. Kedd, Teréz

Reggeli esők ÉK-en

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Kedden eleinte az erősen felhős égből az ország ÉK-i felén szórványosan lehet eső, zápor. Napközben csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és egyre több napsütés valószínű. Általában 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Az ÉK-i szél csak néha élénkül meg.

Szerdán a Dunántúlon tartósabban rétegfelhős lesz az ég, míg keleten sok napsütésre van kilátás. Nem lesz csapadék. A keleties szél egyre inkább megélénkül. 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön DNy, Ny felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ám záporeső inkább csak Zala, Somogy vármegyékben fordulhat elő. A keleties szél megerősödik. Marad a 15-17 fok körüli maximum.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható, de csapadék nem valószínű. A keleties irányú szél több helyen megélénkül, és egy-egy helyen erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet 15 °C körül alakul.

Szombaton kellemes őszi idő várható. A nap folyamán változóan felhős égbolt lesz jellemző, de hosszabb napos időszakokra is lehet számítani. Csapadék nem valószínű, és hajnalban néhol pára- és ködfoltok képződhetnek. A keleti és délkeleti szél több helyen megélénkülhet, de erős széllökések csak elvétve fordulhatnak elő. 13-19 fok várható délután.

(fotó: Fazekas -Horváth Judit)