Október 22. Kedd, Előd

Társadalmi összeomlás előtt állunk?

Aggasztó adat, hogy a világon egyre több tudós vesz elő egy új kutatási területet. Ez pedig nem más, mint a társadalmi összeomlás, melynek lehetősége sajnos egyre erősebben van jelen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
One,Chess,With,Black,King,Standing,And,Outstanding,Among,The


A legjelentősebb klímaszakértők publikáltak egy friss kutatást, mely rávilágít arra, hogy a bolygó “életjelei” határozottan gyengülnek. Többek közt problémát okoz az óceánok egyre emelkedő hőmérséklete, a CO2 koncentráció, vagy az ökológiai összeomlás is. 

összeomlás, társadalom, tüntetés
Összeomlással fenyeget a klímakatasztrófa. /Fotó: John Gomez / Shutterstock

De itt nem áll meg a sor, szembe kell néznünk a népesség és a haszonállatok egyre magasabb számával, a szélsőségessé váló, romboló hatású időjárással és a természet elképesztő arányú pusztításával is. Mindezek a klímakatasztrófa és az ökológiai katasztrófa mozgatórugói, melyek következményei alól mi, emberek sem menekülhetünk. 

Még a kis kompenzáló lépések hatásai mellett is komoly esélyünk van egy társadalmi összeomlásra, ami ha mégis elkerülhető, a klímakatasztrófa akkor is milliók halálát okozza majd az elkövetkező évtizedekben. A tudósok és az ENSZ véleménye szerint is az egyetlen lehetőség, a fosszilis tüzelőanyagok drasztikus és gyors kivezetése lehet. 

forrás

Nyitókép: Shutterstock