Október 17. Csütörtök, Hedvig

Nyugaton még borongós, keleten ragyogó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, gyakran erősen felhős idő várható. Keleten azonban a pára- és a ködfoltok feloszlása után többnyire derült, napos időre van kilátás. Délnyugaton elszórtan előfordulhatnak esők, záporok. A keleti irányból fújó szél több helyen megélénkül, különösen a nyíltabb területeken. A hőmérséklet nappal 16-17 fok körül alakul, ami viszonylag kellemes, de a hűvösebb reggelek miatt réteges öltözködés ajánlott.

Pénteken a Dunántúlon borongós időre számíthatunk, ahol a felhők hosszabb ideig megmaradnak. Ahogy kelet felé haladunk, egyre naposabb idő lesz. Az élénk délkeleti szél több helyen érezhető lesz. A hőmérséklet 16 fok körül alakul.

Szombaton a Dunántúlon a felhőzet fokozatosan felszakadozik, a pára- és ködfoltok eltűnésével az ország nagy részén derült, napos időre számíthatunk. A keleti irányból érkező szél sok helyen megerősödik. A hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, kellemes, őszi időt hozva magával.

Vasárnap a pára- és ködfoltok megszűnését követően napos, derült és száraz időre lehet számítani. A keleti szél sok helyen megélénkül. Hajnalban a hőmérséklet általában 0 és 7 fok közé csökken, de az északkeleti vidékeken fagypont alatti értékek is előfordulhatnak. Napközben a hőmérséklet körülbelül 15 fokig emelkedik.

Hétfőn, miután a köd és a pára felszáll, túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. A keleti szél több helyen megélénkül. A hajnali órákban a hőmérséklet általában 0 és 7 fok között mozog, de a szélvédett területeken a levegő fagypont alá is süllyedhet. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

(fotó: Fazekas-Horváth Judit)