Szeptember 21. Szombat, Máté, Mirella

Szigetköz - jön a rémálom

A Duna áradása a Szigetköz esetében lesz a legerősebb, ide érkezik meg elsőnek az árhullám, és ide várják a legmagasabb vízállásokat is. Ennek megfelelően a védekezésen is igen nagy a hangsúly!

HíresőSzigetközBorisáradás
2024. szeptember 16. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Szigetköz,In,Hungary.,Breathtaking,Untouched,Nature,By,Danube,Island


A szigetköz hazánk egyik leggyönyörűbb tája, ezt azonban most víz fogja uralni, méghozzá nem is kevés. A Dunán érkező árhullám ugyanis várhatóan itt lesz a legerősebb, itt okozza majd a legtöbb problémát.

Szigetköz, víz, Duna, vízállás
Szigetköz - itt kezdődik a víz uralma. /Fotó: MTI

A Boris mediterrán ciklon ereje egész Európában komoly gondokat okoz, idehaza pedig igyekszünk a lehető legtöbbet tenni azért, hogy az áradással járó gondokat kordában tartsuk. Ez csak a Szigetköz esetében azt jelenti, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság több mint 500 szakembere igyekszik a lehető legjobban megvédeni a területet.

A tetőzési maximumokat egyelőre nem lehet megmondani, mivel a Duna több vízgyűjtő területén most is esik, ennek megfelelően pedig az adatok is változnak. Aki segíteni szeretne a védekezésben – amire nagy szükség van – az jelezheti ezt a helyi önkormányzatoknál, biztosan örömmel fogadják majd a felajánlásokat!

forrás: MTI

Nyitókép: Shutterstock