Szeptember 24. Kedd, Gellért, Mercédesz

Elefántok húsával enyhítené az éhezést Zimbabwe

Afrika régóta küszködik az éhínséggel, ezen pedig az El Nino jelenség sem segített. Zimbabwe az aszály nyomán jelentkező éhezés enyhítésére elefántok levágását tervezi, mivel az állatok egyébként is túlszaporodtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Elephant,Herd,Walking,In,The,Green,Season,In,A,Game

 

Elefántok húsát használni az éhezés ellen nem újkeletű dolog, Namíbia is él ezzel a lehetőséggel. Azt azonban ki kell emelni, hogy a túlszaporulatot igyekeznek így enyhíteni, a hús szétosztása pusztán egy plusz dolog. 

éhezés,elefántok, elefánt, szavanna
Segíthet az éhezésen az elefántok leölése? /Fotó: Henk Bogaard / Shutterstock

Jelenleg Zimbabwében 84.000 elefánt él, az ország erdeinek eltartóképessége azonban csak 45.000 – legalábbis ezt közölte az ország vezetése. Most 200 elefánt levágását engedélyezték, amivel csökkenteni is lehetne az emberek és a hatalmas állatok közötti konfliktusok számát. 

Namíbiában 700 elefánt leölését engedélyezték, amiből már 150 állatot le is vágtak. Ebből 57.000 kg húst sikerült szétosztani. Természetvédelmi biológusok azonban arra figyelmeztetnek, hogy bár elsőre logikus megoldásnak tűnik az elefántok levágása, ez növelheti a vadhús iránti keresletet, amiból később még sok baj lehet! 

forrás

Nyitókép: Shutterstock