Szeptember 27. Péntek, Adalbert

Délkeleten hőség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Pénteken északnyugaton az erősen felhős égből szórványosan eshet az eső. Az ország nagy részén ugyanakkor még többórás napsütés várható, és kicsi az esély csapadékra. 19 és 30 fok között alakul a hőmérséklet - a borongós ÉNy-on lesz a leghűvösebb, míg DK-en hőség lehet.

Szombaton az ország középső és keleti területen többfelé fordul elő eső, zápor; míg a Dunántúlon változóan felhős, főleg délután már napos idő valószínű. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik. Erős lehűlés várható: délelőtt 20, délután már csak 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap nyugaton már sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. A középső és a keleti részeken még borongós időre van kilátás, elszórtan záporesővel. Mindösze 15-16 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn ragyogóan napos idő valószínű szeptember utolsó napján. Nem lesz eső. 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden változóan felhős idő ígérkezik, többórás napsütéssel. Kicsi az esély csapadékra. Reggel 0 és 9, délután 14 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Posza Róbert Art)