Október 22. Kedd, Előd

A vízhiány miatt új rendelet

Sevilla sincs jó helyzetben vízhiány szempontjából. A spanyol város 700 000 lakójára évente 3,5 millió turista jut, de ezek egy jelentős hányada olyan lakásokban száll meg, ahol hivatalosan nem is lehetne.

HíresővízSevillacsap
2024. augusztus 30. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Exterior,And,Garden,Of,Real,Alcazar,Destination,In,Sevilla,,Spain


A turisták szállásai regisztrálva vannak a városnál, így tisztában vannak vele, hogy 10.000 lakást csak erre a célra tartanak fenn Sevillában. A város azonban – ahogyan a legtöbb déli terület – időszakos vízhiány szorításában vergődik, így nagyon nem mindegy, mennyi turista is érkezik a területre. 

vízhiány, csap, dugó
Vízhiány alakulhat ki a túl sok turista miatt, egyszerű megoldással éltek. /Fotó: Svetlyachock / Shutterstock

A városban mintegy 5000 szálláshely nincsen regisztrálva, mégis kiadják azokat az oda látogatóknak. A beutazók számát nem akarja csökkenteni az önkormányzat, de az illegális lakáskiadások ellen igen keményen lép fel. Ahol ugyanis kiderül a turpisság, elzárják a vizet

Ez már több esetben is megtörtént, és bár 3 tulajdonos a bíróságon fellebbezett a döntés ellen, azt megalapozottnak találták, így a csap száraz maradt. Több spanyol nagyváros is hasonló gondokkal küzd, de ilyen lépéseket máshol egyelőre nem terveznek a hatóságok. 

forrás

Nyitókép: Shutterstock