Szeptember 19. Csütörtök, Vilhelmina

Sebezhetőbbek a turisták

Sebezhetőbbek azon rétegek, akik számukra idegen tájakon igyekeznek kipihenni a mindennapok fáradalmait. A klímakatasztrófa halálos fenyegetés mindannyiunknak, de a turizmus szemszögéből a dolog még fel is gyorsul.

Híresőnyelvklímameleg
2024. augusztus 05. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Beautiful,Excited,Girl,Turist,Sitting,On,The,Floor,With,Passport


A turizmusra nézve a klímakatasztrófa kegyetlen következményekkel jár, de ez igaz a turisták esetében is, akik sokszor sebezhetőbbek a klíma szempontjából, mint a helyiek csoportjai. 

sebezhetőbbek a turisták, fényképez, kínai nő
Sebezhetőbbek, hiszen nem beszélik a nyelvet, nem szokták meg a klímát. /Fotó: Powerofflowers / Shutterstock

Erre figyelmezteti Spanyolország is azoknak a helyeknek a konzulátusait, ahonnan a sebezhetőbb emberek érkeznek. A spanyol, 45°C-os nyári hőség a helyiek számára is megterhelő, ők azonban tisztában vannak annak jelentőségével, hogy a veszélyes időszakban miért nem tartózkodunk az utcán, pláne miért nem túrázunk a környező területeken. 

Pompei,,Italy,-,September,20,2023:turists,Visit,Ruins,Of,Grand
Fotó: BBA Photography / Shutterstock

A sebezhetőség a nyelv ismeretének hiányából is adódik, hiszen hiába kérünk segítséget telefonon, ha nem értjük, amit a mentőszemélyzet közölni próbál. A meleg nemcsak kellemes tényező, rendkívül erős veszélyforrás is, a klímakatasztrófa korában pedig ezt kénytelenek vagyunk szem előtt tartani, minden nap, még a nyaralás pihentető időszakában is! 

forrás

Nyitókép: Shutterstock