Szeptember 8. Vasárnap, Adrienn

Tiszta víz a levegőből minden nap!

Tiszta, iható víz – egyre nagyobb luxus a világ számos országában. Ennek megfelelően a cégek igyekeznek olyan megoldásokat kínálni az embereknek, amikkel tiszta vízhez juthatnak, még akkor is, ha az adott területen egyáltalán nem áll rendelkezésre víz.

Híresővízivóvízlevegő
2024. július 10. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Hand,Under,Flowing,Water,From,Blue,Outdoor,Faucet,,Highlighting,Freshness


Sok megoldás ugyanis a már eleve ott lévő, szennyezett vizet tisztítja, de ez nem ad megoldást az olyan helyzetekre, mikor tiszta víz, vagy maga a víz egyáltalán nem áll rendelkezésre. A DrinkingWater azonban ezen segít. 

tiszta, víz,
Tiszta, iható víz a levegőből. /Fotó: Gexam Davtyan

Nem egyedülálló a piacon, de kompakt mérete és teljesítménye miatt mindenképpen érdekes jelenség. Egy nagyjából kávéfőző méretű gépről van szó, mely naponta mintegy 19 liter tiszta ivóvizet képes előállítani a levegőből. Ráadásul ásványi anyagokban gazdag szűrőkkel is fel lehet szerelni, így ásványvizet is ihatunk a gépből. 

Blue,Water,With,Ripples,On,The,Surface.,Defocus,Blurred,Transparent
Fotó: Water Shine

Mindemellett napelemes rendszerrel is felszerelték, vagyis működtetéséhez nem feltétlenül kell hálózati áramforrás sem. Sőt, a vízkészítés mellett a levegőt is tisztítja és párátlanít is – ez utóbbi mondjuk az alapfunkciója miatt nem is olyan meglepő. 

forrás

Nyitókép: Shutterstock