Szeptember 19. Csütörtök, Vilhelmina

Hőhullámok - egészség és pénztárcarombolók

Egyre többször és egyre hosszabb időintervallumokban találkozhatunk velük. Ezt sajnos már nem tudjuk elkerülni, a ma hőhulláma a holnap enyhe időjárásának felel meg.

Híresőklímamelegáramnyár
2024. július 29. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Suffer,Summer,Heat,Wave,Stroke,,Hot,Weather,,Tired,Asian,Young


A hőség és a hőhullámok ellen a fejlett civilizáció légkondival védekezik. Az elkényelmesedett európai és amerikai emberek ugyanis a legkönnyebb megoldást választják, nem törődve azzal, mekkora terhelésnek teszik ki az elektromos hálózatot, illetve a bolygót az áramtermeléssel járó károsanyag-kibocsátás miatt. 

hőhullámok, hőség, hőmérő
Hőhullámok keserítik a nyarat /Fotó: simon jhuan

Mára a téli hidegek mellett a nyár is áramfogyasztási csúcsokat hoz, holott a légkondi a legtöbb esetben kiiktatható, de minimum mérsékelt használatra fogható, ha odafigyelünk.  

Young,Pretty,Woman,With,Hand,Fan,Near,Window,In,Room
Fotó: Pixel-Shot

Az árnyékolás a lehető legjobb megoldás, és ha nem vagyunk otthon, a meleget így kint is tudjuk tartani. Este, éjjel szellőztetve is javul a hőérzetünk, de a légkondi fogyasztását is lehet optimalizálni. Ehhez ne hagyjunk nyitva ajtót vagy ablakot a használata közben, igyekezzünk egy kisebb helyiségre korlátozni a használatát, és ha lehet, válasszuk az energiatakarékos üzemmódokat! 

forrás

Nyitókép: Shutterstock