Szeptember 16. Hétfő, Edit

Nyári fülgyulladás, a vakáció megrontója – Létezik megoldás a problémára! (x)

A nyár a szórakozás, a napfény és a vízparti kikapcsolódás ideje. Azonban ezekkel a hónapokkal együtt jár a fülgyulladás kockázata is, különösen gyerekeknél, akik szinte megállás nélkül pancsolnak a medencében, tóban vagy a tengerben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
The,Child,Got,Water,In,His,Ear,While,Swimming,In


PR-tartalom

A fülgyulladás, más néven otitis externa, egy fájdalmas állapot, amit gyakran a víz hallójáratba való bejutása okoz. Hogyan óvhatjuk meg gyermekeinket ettől a kellemetlenségtől? A SwimSeal Fülvédő Cseppek a megoldás!

Fülgyulladás okai:

A gyerekek füle különösen érzékeny, főleg nyáron kell rá különösen vigyázni, mivel sok időt töltenek a vízben és a víz alatt egyaránt. Ha a folyadék bejut a hallójáratba és ott megreked, úgynevezett pangó víz keletkezik, ami ideális a baktériumok és a gombák elszaporodásához. Ha a nedves állapot fennmarad és a víz nem ürül ki, a hallójárat pedig elfertőződik, komoly fájdalommal, viszketéssel és erős gyulladással járhat. Eleinte nehéz észrevenni, csak később derül ki a szülők számára, amikor a tünetek súlyosbodnak, kezelésükhöz pedig orvosi segítségre van szükség.

A fülgyulladás tünetei:

  • Fülfájdalom: Az egyik leggyakoribb tünet, amely lehet enyhe vagy súlyos, és gyakran rosszabbodik, ha a fülkagyló tapogatják, megnyomják.
  • Viszketés: A hallójáratban jelentkező viszketés, ami az irritáció jele lehet.
  • Váladékozás: Átlátszó, sárgás vagy zöldes folyadék szivárgása a fülből, amit gyakran kísér kellemetlen szag is.
  • Halláscsökkenés: A hallójárat duzzanata vagy a váladék felhalmozódása miatt ideiglenes halláscsökkenés léphet fel.
  • Duzzanat: A hallójárat környéke duzzadt lehet, és a duzzanat a fülkagylóra is kiterjedhet.
  • Pirosodás: A hallójárat bőre kipirosodhat, amely gyulladásra utalhat.
  • Láz: Súlyosabb esetekben láz is jelentkezhet, különösen, ha a fertőzés kiterjed.
  • Nyirokcsomó duzzanat: A fertőzés következtében a fül körüli nyirokcsomók megduzzadhatnak.
  • Fül teltségérzet: A beteg úgy érezheti, hogy a fülében folyadék van, esetenként el is dugul.

Amennyiben a folyadék már a hallójáratban van, gyerekek esetében nagyon nehéz onnan kivezetni. Hiába töröljük szárazra, olyan mélyen nem tudunk és nem is szabad a fülbe nyúlni. Fültisztító pálcikák használata kifejezetten tilos, mert megsértheti a hallójárat bőrét, ami tovább növelheti a fertőzés kockázatát. A földugó használata bizonyos mértékig megoldást jelenthet, de a túlzott játék hevében kieshet, vagy akár be is ázhat.

Mivel ez a gyulladásos megbetegedés sokáig elhúzódhat és komoly fájdalmakkal járhat, érdemes a betegség kezelése helyett a prevencióra összpontosítani.

SwimSeal Fülvédő Cseppek

A SwimSeal Fülvédő Cseppeket célzottan arra fejlesztették ki, hogy megvédjék a füleket a víztől és a fülgyulladástól. A cseppek természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek vízlepergető bevonatot képeznek a hallójáratban. Ez a bevonat megakadályozza a víz bejutását és a fertőzések kialakulását. A teafa olaj természetes baktériumölő tulajdonságokkal bír!

A fülvédő cseppek természetes olajokat tartalmaznak, amelyek kíméletesek a gyerek bőréhez és nem okoznak irritációt. 

Mivel a készítmény gyorsan és könnyen alkalmazható, így annak adagolása is kényelmes a szülők és gyerekek számára egyaránt. Strandolás előtt gyorsan csepegtessünk 2-3 csepp Swimseal fülvédőt a hallójáratokba, ezzel elkerülhetjük a fülgyulladás kellemetlen tüneteit.

Tipp!

Nem csak nyáron, hanem az év bármely szakában érdemes a fülvédő cseppeket alkalmazni, ugyanis télen is igen gyakori a külső hallójáratok gyulladása. Különösen azok számára ajánlott, akik a hidegebb időszakban is uszodába, fürdőkbe járnak.

További információk a Swimseal fülcsepp weboldaláról!

A SwimSeal fülcsepp megvásárolható a multivitamin.hu oldalán.

Nyitókép: Shutterstock