Szeptember 8. Vasárnap, Adrienn

Vitte az autóutat egy földcsuszamlás Wyomingban

Wyomingban a 22-es számmal jelölt nem éppen a legszerencsésebb útvonal. Június 7-én egy jelentős sárlavina betemette az út egy részét, így azon a forgalom nem haladhatott – talán ennek is köszönhető, hogy a június 8-án bekövetkezett földcsuszamlásnak nincsenek áldozatai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


A Wyoming állambéli Teton megye lakosainak nincs most egyszerű dolga. Az egyik legfontosabb, 22-es számú főút ugyanis hosszú időre járhatatlanná vált. Június 7-én egy sárlavina temette el a Teton-hágó egy részét, beleértve a főutat is.

Wyoming,Teton,hágó,leszakadt,útburkolat
Fotó: Wyoming Department of Transportation / watchers.news

Ez már akkor is nagy csapás volt, de a sarat viszonylag egyszerűen el lehet takarítani. Az utat mindenesetre lezárták. Ez pedig hatalmas szerencsének bizonyult, hiszen egy másik szakaszon június 8-án egy kiterjed földcsuszamlás alakult ki. Mivel az út le volt zárva, szerencsére áldozatok nincsenek. 

Fotó: Wyoming Department of Transportation / watchers.news

A szakemberek a csúszás kezdetén igyekeztek elkerülő szakaszt kialakítani, de a földcsuszamlás végül az egész utat magával rántotta. A közlekedési nehézségek miatt az egészségügy és a boltok ellátása is akadozik. 

Fotó: Wyoming Department of Transportation / watchers.news

forrás

A nyitókép forrása: Wyoming Department of Transportation / watchers.news