Július 1. Hétfő, Annamária, Tihamér

Rekordmeleg éjszaka – 35,2°C-os éjjel Új-Delhiben

Rekordmeleg éjjel van Új-Delhi háta mögött. Június 20-án, hajnalban a városban, mint mindenhol, lehűlt egy kissé a levegő a nappali forrósághoz képest. Ez a minimumhőmérséklet azonban most 35°C felett alakult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


Az emberi szervezet a rekordmelegeket sem tolerálja valami jól, azonban a rekordmagas minimumhőmérsékletek, azaz az éjjel is tartó, akár 30-35°C-os hőségek különösen rossz hatással vannak rá, hiszen így a pihentető alvás is lehetetlenné válik. 

rekordmeleg,nő,víz,cipel,india
Rekordmeleg még éjjel is Új-Delhiben. /Fotó: AFP / AFP

Csak abban az esetben tudják ezt megtenni az emberek, ha kellően lehűtik a lakást, ami viszont elképesztő energiaigénnyel jár – a mostani időszak ebből a szempontból is rekordokat hoz Indiában. 

Fotó: AFP / AFP

A június 20. hajnalán mért 35,2°C-os melegre 55 éve nem volt példa, de még akkor is 3 tized fokkal alacsonyabb volt a legmagasabb minimumérték – ez 1972 májusában történt. A nappali forróság sem csitul, hiszen a területen egy elhúzódó hőhullám rontja a mindennapokat, mely már 35 napja zsinórban 40°C feletti maximumokat hoz. Mindemellett egyre jobban körvonalazódik a vízhiány is, valamint a légszennyezettségi adatok is aggasztó magasságokba emelkedtek... 

forrás

 Nyitókép: Arun SANKAR / AFP