Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Légitaxi jelenti a jövőt az emírségekben, ez pedig környezetbarát megoldás

Híresőtaxirepülőkörnyezet
2024. május 13. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Autonomous,Driverless,Aerial,Vehicle,Flying,On,City,Background,,Future,Transportation

Az Egyesült Arab Emirátusok nem éppen az olcsó megoldások elkötelezett hívei, azonban a környezettudatosság számukra is fontos. Ez pedig különösen igaz Rász el-Haima emírség esetében. 

 

Ezt a területet a természeti emírségnek is szokták emlegetni, hiszen a Dubaitól mindössze egy órányira lévő emírség területén a tengerpart, a sivatag, a Hadzsar-egység, sőt, méregzöld mangrove-erdőségek is találhatóak. 

 

Itt fejlesztik - építik ki a vertiport infrastruktúrát, mely lehetővé teszi az ide látogatók és akár a helyiek számára is, hogy függőleges le és felszállásra képes légitaxival közlekedhessenek. 

 

Ez egyrészt kifejezetten érdekes, mert ki ne akarna egy rapülő taxiban ülni, másrészt környezetbarát. A légi taxi ugyan nem újkeletű, hiszen helikopterekkel régóta végeznek ilyen feladatokat, de ebben az esetben elektromos járműről van szó, vagyis nincs károsanyag-kibocsátás, az utazási idő pedig jelentősen rövidülhet. Az Al Mardzsan-szigetről a Dzsebel Dzsajsz-hoz való utazás autóval körülbelül 70 percet vesz igénybe, légitaxival ez az idő kevesebb mint 20 percre csökken.  

forrás