Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Már 16 halálos áldozata van a Remal ciklonnak

A Remal névre keresztelt ciklon pusztított a Bengáli-öböl területén, India partvidékén, de érintette Bangladest is. A ciklon, bár nem tartozik a legerősebb szörnyetegek közé, mégis jelentős pusztítást okozott és 16 emberéletet is követelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


Egyre emelkedik a Remal ciklon halálos áldozatainak száma. Maga a viharrendszer nem tartozik a legerősebbek közé, hiszen “csak” 120 km/h körüli szélerősséggel kellett számolni, ám az érintett területen ez is hatalmas pusztítást vitt véghez. 

ciklon,pusztítás,összedőlt,épület
Fotó: AFP / AFP

Indiában és Bangladesben is a part menti területek érezték a legerősebben a ciklon hatásait. Itt a szél mellett a vihardagállyal is számolni kellett, azaz többfelé alakultak ki áradások is. A szél villanyoszlopokat és fákat csavart ki, a part menti területek számos városában áramszünettel kellett számolni. 

A ciklon hatására több helyen alakult ki áradás / Fotó: AFP / AFP

A rendszer az adatok szerint eddig 16 halálos áldozatot követelt. Az emberek egy része áramütést szenvedett, egy részük az áradásokban lelte halálát, de többen szorultak az összeomló épületek alá is. Ez mostanra már több mint 35 500 házat jelent, de a megsérült ingatlanok száma eléri a 116 ezret. A területen a közlekedés is sok helyen lehetetlenné vált, ennek megfelelően élelmiszerhiánnyal is számolni kell. 

Fotó: AFP / AFP

forrás