Július 27. Szombat, Liliána, Olga

7 halottja van a viharnak Texasban

Jelentős viharrendszerrel volt kénytelen szembenézni Texas. A zivatarok május 16-án pusztítottak a területen, ahol mintegy 2,2 millió embertől vágták el az áramellátást, emellett pedig legalább 7 életet is követeltek.

HíresőesőáradásTexas
2024. május 20. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

A leginkább érintett területek között van Délkelet-Texas is, mely már így is komoly küzdelemet folytat a jelentős áradásokkal. De nem csak a jelentős csapadékmennyiséggel kellett számolni, a viharrendszer erős széllel érkezett. 

Ez számszerűsítve mintegy 178 km/h-ás lökésekkel tarkított vihart jelent, mely nemcsak a felsővezetékeket tépázta meg, hanem több fát is kidöntött, valamint egy daru is összeomlott a szél rángatása nyomán. 

Houston sem úszta meg a viharrendszerek rombolását, itt a felhőkarcolókban keletkeztek jelentős károk. Az eseményeknek összesen 7 halálos áldozata van, köztük egy ember a leomló daru miatt vesztette életét, így az eset vizsgálata még folyamatban van. Az áramellátást a jelentős sérülések miatt több területen legalább egy hétig nem fogják tudni helyreállítani. 

forrás