Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Orgonát anyák napjára - hát, nem igazán....

Híreső
2024. április 01. 14:00
null

 Előbb a húsvéton legyünk túl, csak azután foglalkozzunk a többi üneppel - ez egy nagyon jó tanács, de az időjárás sokszor beleszól az elképzeléseinkbe, így kénytelenek vagyunk ezt a tanácsot néha felülvizsgálni. 

 

Ebben az esetben az anyák napja kapcsán. A húsvét hagyományos virága a barka, esetleg néhány szép aranyvessző kerül a vázákba a tulipánok, nárciszok mellé. Az anyák napja pedig nem lehet az igazi orgonaillat nélkül. 

 

Nos, úgy tűnik, hogy a kellemes meleg, mely ránk köszönt a következő napokban az orgonaillatot az anyák napjától elcseni. A növények virágzása ugyanis várhatóan jóvel előbb bekövetkezik, így május első vasárnapjára már nem sok marad belőlük... 

 

Aki továbbra is szedni szeretné a csokrot jobban körül kell nézzen, esetleg át kell nyergeljen az olyan szépségekre, mint a bazsarózsa, vagy kénytelen lesz körülnézni a virágboltok kínálatában. Elkeseredni azonban nem kell, a vadvirágokra most is számíthatunk, de mindenképpen nézzük meg mi az, amit leszakítunk, mert drága gyűjtögetés lehet az óvatlanságból! 

orgonavirágtavasz