Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Markáns lehűlés jön jövő héten

Híreső
2024. április 12. 18:00

Szombaton a sok napsütést csak fátyol- és gomolyfelhők zavarják, melyekből sehol sem alakul ki csapadék. Az északnyugati, majd a délnyugati szél megélénkülhet. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nyárias időre számíthatunk fátyolfelhők szűrte napsütéssel, eső nélkül. Többfelé lesz élénk a DNy-i szél. 25-31 fok közötti meleg lesz.

Hétfőn eleinte marad a napos idő, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől záporok, zivatarok alakulnak ki. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. 20 és 30 között változik a hőmérséklet - ÉNy-on megkezdődik a lehűlés.

Kedden az erősen felhős, vagy borult égből többfelé valószínű eső, zápor. Néhol zivatar is kitörhet. Erős lesz az ÉNy-i szél. Markáns lehűlés várható, a legtöbb helyen napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet. Reggel 13, délután már csak 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán marad a borongós idő szórványosan további csapadékkal. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős. Mindössze 10-15 fok várható délután.

A folytatásban még napokig maradhat a hűvös, szeles idő. Reggelente talajmenti fagy is lehet!

nyáriashidegfrontlehüléshétvégenapos