Június 24. Hétfő, Iván

Közeleg a markáns lehűlés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Vasárnap fátyolfelhők, délután gomolyfelhők is zavarják a napsütést. Esetleg északon fordulhat elő elvétve zápor. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 25 és 31 fok közötti nyárias meleg lesz.

Hétfőn a többórás napsütést követően délután északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. Még 25-26 fok körüli meleg valószínű.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak az ország északnyugati felén, majd sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Kiadós esők lehetnek. Markáns lehűlésre készülhetünk, reggel 13, délután már csak 9 fok körül várható a hőmérséklet. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél.

Szerdán marad a borongós idő, de délután már szakadozottabb lesz a felhőzet. Eleinte délen és keleten lehet még eső, majd északnyugat felől záporok érkeznek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel 5, délután mindössze 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön felhőátvonulásokra van kilátás elszórt záporokkal. Jégdara zápor is lehet. Az ÉNy-i szél továbbra is erős, olykor viharos lesz. 10-15 fok valószínű.

(fotó: Cyclonerik Photos)