Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Kedden drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár

Híreső
2024. április 14. 18:00

Hétfőn eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok érik el az országot. Este az északi területen lehet csapadék. 21 és 31 fok között változik a hőmérséklet - északon lesz a hűvösebb. Estig a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt még inkább csak az ország északi felén, déltől aztán sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Az Alpokalján akár havas eső is lehet. Markáns lehűlés várható, véget ér az április nyár. Napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. Délután, este már csak 5-10 fok várható!

Szerdán marad a borongós, hűvös idő. Eleinte elszórtan, délutántól ismét egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Viharossá fokozódhat az északi szél. 12 fok körül alakul a hőmérséklet, mely 5-6 fokkal elmarad a sokéves átlagtól.

Csütörtökön és pénteken a gyakran erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Végig erős marad az északnyugati szél. Délutánonként 10-15 fok várható, míg reggelente csak 0-7 fok lesz, ami azt jelenti, hogy - főleg péntek reggel - talajmenti fagyok alakulhatnak ki.

(Kortyis Dávid)

talajmenti fagyesőlehűléshidegbetörésszél