Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Indonéziában is megindult a domboldal – 18 halálos áldozatot követelt eddig a földcsuszamlás

Híreső
2024. április 17. 08:00
Indonesian rescue members with residents evacuated people from the site of a landslide triggered by high-intensity rains, that affected two villages in Tana Toraja

A heves esőzések nem csak a Kongói Demokratikus Köztársaságban követeltek áldozatokat, hanem Indonéziában is. Sulawesi-szigetén egy jelentős földcsuszamlás követelt 18 halálos áldozatot összesen két faluban. 

Kép: Reuters

A Dél-Sulawesi tartomány Tana Toraja régiójában bekövetkezett esemény április 13-án történt, éppen a heves esőzések következtében. Az érintett részen egy akkora földcsuszamlás jött létre, mely két falut is érintett. 

A hegyvidéki részeken elhelyezkedő településeket a mentőalakulatok is nagyon nehezen közelítették meg. A földcsuszamlás ugyanis az utakat is elvitte, vagyis a mentőalakulatok kénytelenek voltak gyalog megközelíteni a helyszíneket. 

kép: AFP

A mentési körülményeket jelentősen nehezítette a továbbra is fent álló heves esőzések, valamint az is, hogy a földcsuszamlás a kommunikációs eszközöket is tönkretette. A tragédiában összesen 7 ház sérült, melyből egyben éppen egy családi összejövetelt tartottak. Eddig 18 halálos áldozatról tudnak a hatóságok, egy embert pedig továbbra is keresnek. 

 

 

 

földcsuszamláshalálélet