Április 27. Szombat, Zita

Több villamospálya és kevesebb autó Budapesten

Híreső
2024. március 24. 14:00
null

Hazánk fővárosának sem éppen tiszta a levegője, amin igyekeznek változtatni. A sok bicikliút is ezt a célt szolgálja, valamint az utazóközönséget igyekeznek az autó helyett más alternatívák felé terelni, hiszen ez jelentheti a tisztább várost. 

 

Ennek egyik eszköze a most bejelentett fonódó villamos új szakasza, mely a Váci út és a Bajcsi-Zsilinszky út esetében okoz majd fennakadásokat egy darabig, hiszen ide visszaépítik a vágányokat, ami lehetővé teszi az észak-pesti 12-es és 14-es, valamint a dél-budai 47-49-es villamosok összekapcsolását. 

 

A feladat nem egyszerű, a tervek elkészülését 2027-re lőtték be, vagyis a kivitelezés ez után indulhat meg. Hogy mennyibe fog kerülni a kivitelezés, vagy a tervezés, azt egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre a beruházás a kalkulációk szerint megéri. 

 

Ha minden jól megy, akkor 2000 autóval lesz kevesebb Budapest útjain minden egyes nap, ami már tekintélyes szám. Ráadásul megújul a Nyugati tér is, a tervek szerint elbúcsúzhatunk a felüljárótól, megújul az aluljáró, de nem marad szépítés nélkül a Lehel tér, vagy a Deák tér sem! 

autóvillamosközlekedés