Május 4. Szombat, Flórián, Mónika

Irány a kert, ültessünk és metsszünk, végre ezt is lehet!

Híreső
2024. március 13. 11:00
Woman,Having,A,Coffee,Break,While,Working,In,The,Garden

Végre itt a tavasz, és bár az eső kissé elszürkítette az utóbbi napokat, a növényeknek mindenképpen jót tett. Ha pedig már a növények szóba kerültek, akkor irány a kert, hiszen a tavasz bőséggel ad nekünk munkát odakint. 

Gardening,-,Set,Of,Tools,For,Gardener,And,Flowerpots,In
Fotó: Romolo Tavani

Ez a munka azonban üdítő, sokak hobbija, de a kevésbé gyakorlottak is gyorsan megszeretik. A március pedig ideális a nagyobb méretű fás szárúak ültetésére. Ezek lehetnek fák, de akár a hortenzia is szóba jöhet. Az ültetésnél figyeljünk arra, hogy az ültetőgödör kétszer akkora legyen, mint a gyökér, illetve ne felejtsük érett komposzttal dúsítani a földet 1:1 arányban. 

Beautiful,Flower,Seedlings,Growing,In,The,Soil,At,The,Garden.
Fotó: LeManna

A pepecselősebb munkák közül most jött el a magvetés ideje. Ez a zöldségek és a nyári virágok esetében is igaz. Ha nem palántákban gondolkozunk, hanem az alapoktól mi magunk szeretnénk kinevelni a konyhakert és a virágágyás szépségeit, akkor elő a tejfölös dobozokkal és a féltve őrzött magokkal! 

Gardener,Picking,Purple,Tulips,In,Spring,Garden.,Woman,Cuts,Flowers
Fotó: Mariia Boiko

Sokak számára a metszés egy tortúra, sajnálják a növényeket megvagdosni. Azonban ez a művelet sokszor kifejezetten hasznos, és nem csak nekünk. A rózsák metszése időszerű, ha sárgállik az aranyvessző, az alakításukkal pedig a virágzásukat serkenthetjük. Hogy melyik rózsát hogyan érdemes metszeni, az változó, de nagy túlélők, jól viselik, igénylik az alakítást! 

 

ültetéskertöröm