Április 27. Szombat, Zita

Denver nyakába szakadt a tél, 60 cm friss hóval kell számolni

Híreső
2024. március 21. 08:00
Beautiful,Natural,Snowdrift,In,Sunny,Day.,Nature,Winter,Snow,Background,

Még mi is aggodalommal gondolunk a húsvéti időszakra, hiszen ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy még havat is láthatunk a jelentős hidegbetörés mellett. Más területeken azonban a tavasz még messze nem vette át az uralmat. 

Coloradoban jelentős téli viharral kell szembenéznie az embereknek. Náluk a nyúl biztosan hótalpakon érkezik, hiszen a területre jelentős havazás is érkezett, mely Denver metropolisztát is erősen érintette. 

24 óra leforgása alatt több részen is 60 cm-t meghaladó hómennyiséggel kellett számolni, de még Denver belső részein is 25-30 cm friss hó érkezett, ami hatalmas közlekedési káoszt eredményezett a nagyvárosban. 

 

A reptér még üzemel, de nagyjából 800 járatot kellett törölni március 15-ig, miközben az iskolák és a közintézmények kénytelenek voltak bezárni a hóhelyzet miatt. Bár a takarítás nagy erőkkel folyik, több autópályát is le kellett zárni a hatalmas havazás miatt, a tűzoltóság pedig arra kéri a helyieket, hogy ha lehet, maradjanak otthon, mivel az elakadt autók mentése is nagyon nehézkesen megoldható, hiszen a mentőalakulatok is elakadnak a hóban. 

 

 

városDenverhavazás