Április 27. Szombat, Zita

A hibridek búcsúzhatnak a zöld rendszámtól?

Híreső
2024. március 11. 11:00
The,Word,Electric,On,A,Green,Metal,License,Plate,For

Amikor kezdtek elterjedni, vagy inkább megjelenni az elektromos autók, akkor a zöld rendszám igen jó bulinak tűnt. Ingyenes parkolás, adómentesség és még néhány előny. Nem is csoda, hogy a lehető legtöbben igyekeztek beszerezni azt. 

The,Word,Hybrid,On,A,Gray,License,Plate,White,
Fotó: Sanit Fuangnakhon

Zöld rendszám került így a hibridekre, de a rossz nyelvek szerint bezöldült sok diesel is, csak pénz kérdése volt. Most azonban úgy tűnik, szigorítás kezdődik, méghozzá társadalmi nyomásra. A hibridek, de még jó eséllyel a hálózatról tölthető, de nem alapvetően nem elektromos hajtású autók is búcsúzhatnak a zöld rendszámtól. 

Debrecen,Hungary,04,19,2019,Is,A,Green,License,Plate
Fotó: majorstockphoto

Mára a kedvezmények egy részét elvesztették ugyan, de még most sem rossz dolog a zöld rendszám. Ugyanakkor tény, hogy a tisztán elektromos hajtás lényegesen környezetbarátabb megoldás a hibridhez képest is, vagyis nem szerencsés a kettőt egy kalapba vonni, ha a kedvezményekről van szó. 

Technician,Changing,Thailand,Car,Plate,Number,In,Service,Center
Fotó: SKT Studio

Hogy ezzel veszít-e a hibrid hajtás a népszerűségéből? Aligha, legalábbis nem jelentősen. Amíg a töltési sebesség problémája és a kilométerpara jelen van az emberek elméjében, addig a hagyományos üzemanyagok is jelen lesznek a mindennapokban. 

autóelektromoshibrid