Május 1. Szerda, Fülöp, Jakab

Videón, ahogy Indiában egy várost elér a lavina

Híreső
2024. február 15. 11:00
Snow,Avalanche,In,Mountain.,Powerful,Avalanche

Indiáról jellemzően az 50°C-os meleg és a zsúfolt nagyvárosok jutnak eszünkbe. Már attól is melegünk lesz, ha csak eszünkbe jut az ország, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mekkora területről is van szó, illetve milyen magas hegyekkel rendelkezik ez az ország.

Huge,Real,Avalanche,In,The,French,Alps,With,The,Moon
Fotó: Coppee Audrey

Kashmir régió például nem annyira a meleg, mint inkább a hó kapcsán kerül be rendszeresen a hírekbe. Az itt található Kashmir-völgyben rengeteg hó képes felhalmozódni, mely még a közlekedést is lehetetlenné teszi.

Sonamarg település pedig ezen a területen található, a napok óta jelen lévő kitartó havazásnak köszönhetően pedig a környezete életveszélyessé vált. Lavinariasztás van érvényben szinte mindenhol.

Power,Of,Nature.,Real,Huge,Avalanche,Comes,From,A,Big
Fotó: Lysogor Roman

Ez igaz a közeli autópályára is, ahol egy jelentős alagútépítkezés is folyik. A riasztás pedig nem véletlen, a helyszínen egy irdatlan nagy lavina alakult ki, mely nem csak a pályát, hanem a település jó részét is maga alá temette. Bár az eset igen nagy károkkal és sok áldozattal járhatott, a hatóságok egyelőre nem közöltek számokat.

 

 

veszélylavina