Május 1. Szerda, Fülöp, Jakab

Tokióban 11 cm-es hótakaró alakult ki

Híreső
2024. február 09. 14:00
Snow in Tokyo, Japan

Tokió nem éppen arról híres, hogy heves havazások közepette telnek a téli napok. Egy 8 milliós nagyvárosról van szó, melynél a hőszigethatás is erősen érezhető, utoljára pedig jelentősebb havazással egy két évvel ezelőtt 2022 februárjában találkozhattak az itteniek.

Fotó: AFP

Most a hegyvidéki részeken és a belvárosban is heves havazással kellett szembenézni, mely jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. A csúszós körülmények miatt február 5-én 132 embert kellett kórházba szállítani, szerencsére egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Snow in Tokyo, Japan
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

A Japán fővárosban 8-11 cm friss hóval lehetett számolni, mely egy ekkora város esetében kifejezetten nagy mennyiség. Ennek megfelelően a közlekedésre gyakorolt hatása is tragikus volt, még a vontközlekedésbe is jelentősen beleszólt, amiről tudni lehet, hogy Japánban szent és sérthetetlen!

Snow in Tokyo, Japan
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Tokió hegyvidéki területein a havazás intenzívebb volt, itt 55 cm friss hóval is lehetett számolni. A közlekedési fennakadások itt is jellemzőek voltak, de messze nem olyan mértékben, mint a belvárosban. A következő problémát majd a hóolvadás jelentheti, hiszen ez már tetemes mennyiségű vizet hagy maga után egy hirtelen olvadás esetén.

 

Tokiohavazás