Április 28. Vasárnap, Valéria

Texas, Louisiana és Mississippi is küszködik a heves esőzésekkel

Híreső
2024. február 02. 14:00
Rain,Shower,On,Car,Windshield,Or,Car,Window,And,Blurry

Meggyűlik a baja a csapadékkal az Egyesült Államoknak az utóbbi időszakban. Nem csak San Diego területét éri ugyanis a rendkívüli csapadékmennyiség, hanem Texas, Louisiana és Mississippi is fuldoklik az esőben.

Car,Driving,Through,The,Puddle,And,Splashing,By,Water.
Fotó: LeManna

Ezeken a területeken jellemzően nagyjából egy havi csapadékmennyiség érkezett az elmúlt héten mindössze 3 nap alatt. Sőt, Texas egyes részeire a szokásos havi mennyiség duplája is lehullott, ami érthető módon jelentős fennakadásokat is hozott magával.

Transparent,Umbrella,Under,Heavy,Rain,Against,Water,Drops,Splash,Background.
Fotó: Julia Sudnitskaya

A legdurvább helyzetbe Mandewille városa került Louisiana területén. Itt egyetlen nap leforgása alatt 118 mm csapadék hullott, amiből a mérések alapján 119 mm 3 óra alatt érkezett. Texas az utóbbi 3 nap alatt összesen 355 mm csapadékkal számolhatott.

Rain,,Falling,Water,Drops,And,Puddle,Ripples,On,Transparent,Background.
Fotó: klyaksun

A déli állam esetében a hatóságok már nem frissítik olyan gyakorisággal a térképet, mely az útlezárásokat mutatja, egyszerűen azért, mert olyan sebességben kell lezárni újabb és újabb területeket, amiket nem tudnak időben felvinni a térképre sem. A következő napokban pedig a heves esőzések még kitartanak.

esőveszélyUSA