Április 27. Szombat, Zita

Köd okozott tömegkarambolt vasárnap az M7-en

Híreső
2024. február 27. 11:00
null

Az időjárás alakulása nagyon könnyen teheti tönkre a napjainkat, és nem csak abban az értelemben, hogy nincsen jó kedvünk, mert éppen nem süt a nap, vagy esik az eső és nem tudunk kint lenni a kertben.

 

De nem kell tornádó sem ahhoz, hogy az időjárás kegyetlen eseményeket idézzen elő. Ez történt vasárnap az M7-en is, ahol mindkét irányban tömegbaleset történt, melynek oka a sokszor 100 méter alatti látótávolság.

 

A köd, mely a szerencsétlenségekben közre játszott több információs táblán is megjelent a közútkezelő szerint, azaz az autópályán közlekedőknek számítani kellett a viszonyok megváltozására, az ilyen helyzetben lassabb haladással kell járjon.

kép: Szabo-Bisztricz-Anett-FVMKI-BM-Orszagos-Katasztrofavedelmi-Foigazgatosag

Hogy ez megtörtént vagy sem egyelőre nem tisztázott, mindenesetre a Balaton irányában Pázmándnál, Budapest felé Pákozdnál rohant egymásba több jármű is. A szerencsétlenségben busz, több kamion és személyautók voltak érintettek. Sajnos egy halálos áldozata van az eseményeknek, 4 embert - köztük egy gyereket - súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

képek és lead kép: MKIF

M7balesetköd