Április 27. Szombat, Zita

Kiterjedt havazás és fagy miatt adtak ki figyelmeztetéseket Közép és Kelet-Kínában

Híreső
2024. február 09. 11:00
Snow scenery in Huai'an

Nálunk a tél jelentősen vesztett az erejéből, köhög és gyengélkedik. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól készülhetünk arra, hogy jön a tavasz és a nyár, és tartósan búcsút vehetünk a hideg, fagyos reggelektől.

Snow scenery in Huai'an
Fotó: Imaginechina via AFP

Közép és Kelet-Kína számára ez a meleghullám nem hoz enyhülést, itt történelmi léptékű havazással kénytelenek szembe nézni az emberek. Az előrejelzések alapján a helyi meteorológiai szervezet a fagy miatt és a heves havazás okán is kénytelen volt figyelmeztetéseket kiadni.

Snow scenery in Huai'an
Fotó: Imaginechina via AFP

Hubei államban február 6-án megdőlt a valaha mért legmagasabb összefüggő hóréteg rekordja, itt ugyanis 29 cm friss hóval lehetett számolni. Ezen kívül azonban Kína 28 államában regisztráltak új februári hórekordokat.

Snow scenery in Yichang
Fotó: Imaginechina via AFP

A havazás főleg a közlekedésre gyakorol negatív hatást. Ez pedig nem csak a városokban érezhető, hiszen számos autópálya is járhatatlanná vált az időjárás miatt. A havazás továbbra is jelen van a mindennapokban az érintett részeken, azaz mind a rekordok mind pedig a hó miatt kialakult helyzet változni, rosszabbodni fog.

 

 

fagyKínahavazás