Április 27. Szombat, Zita

Kapunk egy kis ízelítőt a tavaszból

Híreső
2024. február 02. 08:00
Crocuses,Yellow,Blossom,On,A,Spring,Sunny,Day,In,The

Az időjárás - ha csak időszakosan is – igyekszik megvigasztalni minket a téli depresszió közepén. Jellemzően a január a legnehezebb hónap, legalábbis ebből a szempontból, de a februárnak sem szoktunk még nagyon örülni.

Nature.,Snowdrop,Flower,Growing,In,Snow,In,Early,Spring,Forest
Fotó: Shutova Elena

Talán csak abba kapaszkodunk, hogy a február legalább rövid hónap - igaz, idén pont 29 napos -, és nemsokára jön a tavasz! Nos, most ebben segít egy picit az időjárás, mármint a tavasz érzésében, hiszen február első hétvégéjéra elhozza annak ígéretét.

Purple,Crocus,Flowers,In,Spring.,High,Quality,Photo
Fotó: nadia_if

Ez azt jelenti, hogy a hét végén már a 10°C feletti maximumokkal is lehet számolni, a hajnali fagyok is mérséklődnek, kevésbé lesznek intenzívek, egy darabig elbúcsúzhatunk a -10°c körüli értékektől. Cserébe azonban a szél visszatér.

Little,First,Spring,Flowers,Of,Snowdrops,Bloom,Outdoors,In,The
Fotó: Partsey Galyna

Csapadékkal is lehet számolni egy érkező hidegfront nyomán, de ez nem lesz számottevő, a napsütésé lesz inkább a főszerep, ami a kedvünket is jó irányba tereli. Kirándulásra, D-vitaminnal töltekezésre alkalmas időszak érkezik - ráadásul már sokfelé nyílnak a hóvirágok, az enyhe időben kibújhatnak a krókuszok és más téltemetők is.

virágnapsütéstavasz