Április 27. Szombat, Zita

Jelentős havazás az USA északkeleti részén, New York is kifehéredett

Híreső
2024. február 17. 08:00
null

Nálunk a tavasz az uralkodó, annak ellenére, hogy a hajnali fagyok visszatértek a képbe, napközben továbbra is a kora tavaszi időjárás a jellemző. Az USA északkeleti régiójában azonban egy jelentős viharrendszer havat és telet hozott.

kép: Matt-Rourke-AP.

Előtte sem volt banánérlelő meleg, február 13-án azonban jelentős havazással is párosult a télies időjárás. Ez érintette többek közt Pennsylvaniát és Nem Jersey-t is. A hó sok helyen 38 cm-t megahaladó mennyiségben érkezett egyetlen nap alatt.

kép: Kena-Betancur-AFP-Getty-Images

Ez érthető módon jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. A reptereken a járatokat törölni kellett, az utakon pedig a csúszós körülmények miatt nagyon sok baleset történt. Az érintett részeken áramkimaradásokkal is számolni kellett a hó súlya miatt, valamint több iskola bezárt a körülményekre való tekintettel és távoktatásra tértek át. 

kép: Frank-Franklin-II-AP.

A part menti régiókban a szél is nehezítette a helyzetet, itt 60 km/h-át meghaladó lökésekkel kellett számolni, mely jelentős hullámzással is járt. A hó New Yorkot sem kerülte el, ahol két év óta most először érkezett 8 cm-t meghaladó hómennyiség egyetlen nap alatt.

lead kép: Yuki-Iwamura-AFP-Getty-Images

 

 

télhideghavazás