Április 27. Szombat, Zita

2025-ben jöhet az “olcsó” Tesla

Híreső
2024. február 03. 14:00
Belarus,,October,15,,2021:,Tesla,Company,Logo,On,A,Dark

A Tesla sokszor kapja meg az ívet, miszerint nem gondol a szerényebb keretekkel rendelkező vásárlókra. Tény, hogy nincsen éppen a legolcsóbb modellek között, hiszen az olcsónak számító Model3 is borsos árcédulával rendelkezik.

New,York,,Usa,,2.,October,2022:,Elon,Musk,Businessman,Silhouette
Fotó: kovop

Gondolhatnánk, hogy valamit valamiért, hiszen a Tesla cserébe olyan hatótávokat produkál, melyekkel évek óta veri a mezőnyt, ez azonban nem jelenti azt, hogy megengedheti magának, hogy kiszálljon a piaci versenyből.

Riga,,Lv,-,Aug,27,,2019:,Tesla,Logo,At,The
Fotó: BoJack

A konkurencia ugyanis becélozta az alacsonyabb jövedelmű rétegeket, és egyre olcsóbb új elektromos autókkal igyekeznek megnyerni az emberek kegyeit - pénzét. Igaz, ezért kompromisszumokat kell kötni, de ez nem feltétlenül nagy gond.

Tilgurg,,Netherlands,-,September,25,,2016:,Tesla,Motors,Assembly,Plant
Fotó: Nadezda Murmakova

Elon Musk régi vágya úgy tűnik, most éppen a piaci helyzet és verseny miatt megvalósulhat, az olcsó Tesla 2025 közepe táján érkezhet. Az “olcsó” persze relatív, de az egyelőre “Redwood2” néven emlegetett modell 9 millió forint alatti árcédulát kaphat, legalábbis a gyártótól, ehhez jönnek még az egyéb költségek, ami a Teslát továbbra sem sorolja majd a könnyen és olcsón beszerezhető autók közé.

 

pénzautóelektromos