Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Olcsó akksi az olcsó erkélynapelemekhez

Híreső
2024. január 26. 08:00
Solar,Panel,On,Balcony,Of,Modern,Apartment,Building.,Modern,Balcony

Az erkélynapelemek elterjedése egyre nagyobb léptékű. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen olyan helyeken is lehetővé teszi a Nap energiájának kiaknázását ahol vagy csak nagyon nehezen, vagy sehogyan sem lehetne ezt megoldani.

 

Lassan, de szerencsére egyre biztosabban haladunk abba az irányba, hogy idehaza is engedélyezzék a használatukat. Ezzel a háztartási nagyfogyasztók egy része kiiktatható lenne a központi ellátásból, legalábbis addig, míg süt a Nap.

 

A Dyness cég egy fejlesztésének köszönhetően ez most változhat. Kicsi napelem, kicsi tároló alapon hoztak létre egy olyan, 1,6 kilowattórás akksit, melyből 4-et is egymáshoz lehet kapcsolni. A kis szerkezetek célja éppen az erkélynapelemek működésének optimalizálása.

Balcony,Solar,Power,Plant,On,An,Apartment,Building,In,Hamburg
Fotó: Canetti

Jól kihasználható, egy app segítségével a működésük is optimalizálható a telepeknek, melyek egyenkét 20 kg körüliek, vagyis viszonylag könnyűek is. Hogy mekkora sikerük lesz, az még kérdéses, mert bár az energiamegtakarítás kétszerezhető velük, a hírek az árukról nem szólnak, bár a cég “olcsónak” ígéri őket.

napelemenergiatárolás