Április 27. Szombat, Zita

Mini, Tiny vagy tágas családi ház?

Híreső
2024. január 01. 11:00
Landscape,View,Of,A,Tiny,Gray,Eco,Friendly,House,On

Sajnos egyelőre nem sikerült rendezni az energia kérdését, nyakunkon a klímakatasztrófa, egyre drágább a vegyszermentes, jó minőségű élelem, szóval a miniházak keletje felfelé halad. Van azonban különbség egy Tiny House és egy mini kivitel között.

Mobile,Tiny,House.,Great,For,Outdoor,Experiences,And,Wildlife.,Lots
Fotó: inrainbows

Előbbi egyrészt kerekeken gurul, másrészt sajnos térérzetet nem igazán tud adni. A galéria alatti terület kifejezetten alacsony, így pedig nyomasztó is lehet és mivel a legtöbben nem hurcibálják sehova a Tiny House kerekei igazából feleslegesek. Egy miniház alapvetően egy maximum 40 négyzetméter hasznos alapterületű házikó, amit kialakíthatunk úgy is, hogy az tényleg hosszú távú lakhatásra alkalmas legyen.

3d,Rendering,For,Tiny,House,At,Forest,With,Landscape,And
Fotó: mohamed kamel 12

Hogy megéri-e? Nos, anyagilag mindenképpen, hiszen egy ilyen ingatlan lényegesen olcsóbban megépíthető, mint a hatalmas családi házak. A kert megmarad, lehet élelmiszert is termeszteni, ráadásul a házikó fűtése sem emészti fel a családi büdzsé jelentős részét. Sőt, jó esetben a pici otthon megoldható hitel nélkül is, ami azért a stressz szempontjából sem egy utolsó dolog.

Barnhouse,Style,House.,House,In,The,Bosom,Of,Nature.,Greenery
Fotó: Dina da

Persze kinek mi, de tény, hogy a tárgyhalmozásban nagyon jók vagyunk, és ha van rá helyünk, akkor azt tele is pakoljuk. Ha nem, akkor hirtelen egy sor olyan dologra is marad pénz, amire nem is gondolnánk, így élmények sora várhat ránk, miközben nem azon izgulunk, hogy a következő hónapban vaj’h miből fizetjük a hitelek sorát.

 

pénzlakásház