Április 27. Szombat, Zita

Keleten már tartósan párás lehet

Híreső
2024. január 29. 18:00

Kedden a ködfoltok feloszlása után általában napos, gyengén felhős idő lesz, de keleten, északkeleten lehetnek tartósan párás, rétegfelhős területek. A borult tájakon szitálás előfordulhat. 5 fok körül alakul a hőmérséklet, de ÉK-en hidegebb lesz. Gyenge lesz a DK-i szél.

Szerdán reggelre még nagyobb területen képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely csak lassan oszlik fel, több helyen tartósan megmaradhat. Ködszitálás, szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A fagyos reggel után délutánra +6 fok köré melegszik a levegő, de a ködfelhős tájakon csak 0, +3 fok lesz.

Csütörtökön a ködös, párás délelőtt után délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól szórványosan alakul ki eső, záporeső (ÉK-en havas eső). Megerősödik az északnyugatira forduló szél. 6-11 fok valószínű.

Pénteken az erősen felhős égből ismét főleg a nap második felében fordul elő záporeső. A nyugati, északnyugati szél újra erőre kap. +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton változóan felhős, szeles, kora tavaszias időre van kilátás. Csak néhol alakulhat ki zápor. 10-15 fok köré melegszik a levegő.

napsütéspáranaposfelhősköd