Április 28. Vasárnap, Valéria

Hatalmas vihar mért csapást az argentin bortermelésre

Híreső
2024. január 17. 11:00
null

Mendoza tartomány neve azok számára lehet elsőre ismerős, akik kedvelik a minőségi borokat és szeretik az Argentin vidékeken termett szőlőből készülő finomságokat. Most azonban nem az ízek harmóniája, hanem a pusztítás miatt került be a hírekbe a terület.

Mendozát ugyanis heves viharrendszer érte el, mely két lépésben csapott le január 11-én. Először érkezett a jégverés, mely teniszlabda nagyságú jégdarabokkal verte a földet, ezt követte a heves és kiadós esőzés. De ezzel még nem volt vége, mivel kicsivel később a dolog újra elkezdődött.

Újabb jégverés érkezett, ezúttal tojás nagyságú darabokkal és az esőzés sem hagyott alább. Ezek együttesen pedig jelentős károkat okozhattak a borászatoknak, de a kárfelmérés egyelőre még folyamatban van. 

Kép: @MARINA-eltiempo

Az esőzések villámáradásokat is kiváltottak, a mezőgazdasági területeken tartósabban is jelen volt a víz, ez pedig tovább rontja a helyzetet a jégtől megtépázott szőlők szempontjából. Az argentin kormány segítséget ígért a bortermelő vidék károsultjainak.

 

 

boresőjég