Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Ha már e-roller, akkor legyen kompakt, mondjuk, mint egy papírlap....

Híreső
2024. január 21. 08:00
null

Az e-autózás mellett mostanra számos más elektromos közlekedési megoldás is erősen teret nyert. Ennek egyik ékes példája az e-roller, aminek persze megvannak a maga hátrányai. Ezek közt szerepel a nehézkes szállítás, hiszen egy ilyen eszköz nem arra való, hogy csak ezzel közlekedjünk - legalábbis a legtöbben nem erre használják -, hanem arra, hogy a vonatról, buszról leszállva haladjunk vele.

 

Nyilván egészségesebb és sokkal olcsóbb, ha sétálunk, de az e-rollerek bizonyítottak, sokan keresik őket, akkor pedig ideje alkalmazkodni a kereslethez és olyan eszközzel előrukkolni, mely valóban jól szállítható. Nem utolsó sorban pedig a tárolásával sem kell sokat bajlódni.

 

Íme az Arma elektromos rollere, mely 100 kg-ig terhelhető, 2 óra alatt feltölt és 11-15 km-es hatótávval rendelkezik. Ezek alapján még nem sorolnánk az “egész jó” kategóriába sem, de ha azt is hozzátesszük, hogy összesen 4,5 kg és egy A4-es papírlap méretére összecsukható?

 

Oké vastagabb, mint egy lap, de azért még így is simán elfér egy átlagos táskában, nem nehéz, és nem kell az iroda előtt hagyni, vagy attól félni, hogy a kollégák átesnek rajta. Kompakt méretének köszönhetően elnézőek vagyunk a kis hatótávval, a 24 km/h-ás végsebességgel és persze az emelkedők jelentette problémával is. A városban ugyanis kifejezetten hatékony, sőt, akár külföldi városnézésre is elvihető.

képek: Shimizu

rollerközlekedésméret