Április 27. Szombat, Zita

Egymásnak adják a kilincset a viharrendszerek az Egyesült Királyságban és Írországban

Híreső
2024. január 24. 08:00
null

Az Egyesült Királyságban és Írországban egy kellemetlen vendég, Isha időzött a hét elején. A viharrendszer erős szeleket hozott magával, valamint jelentős mennyiségű csapadékot is öntött a helyiek nyakába.

Kép: Keystone-PA-via-AP-Liam-McBurney

Ezzel a közlekedésre is jelentős hatást gyakorolt, illetve az áramellátás sem volt zavartalan a nyomán. A légi és a vonatközlekedés jelentős korlátozásokkal volt csak képes működni, miközben a szél miatt kidőlt villanyoszlopok, illetve az ezek nyomán szakadó vezetékek több százezer háztartásban szűntették meg az áramellátást.

Kép: irishcentral-com

Isha jelentős károkat hagyott maga után, hiszen a szél nem állt meg az oszlopoknál, fákat döntött ki és tetőszerkezeteket bontott meg. Sajnos a viharrendszer két halálos áldozatot is szedett, de az eseményeknek még koránt sincsen vége.

Kép: AP

Isha ugyan távozott, de csak azért, hogy átadja a stafétát Jocelyn-nek, mely viharrendszer ugyancsak erős szelekkel és jelentős esővel érkezett meg a szigetekre. Tombolására készülve a hatóságok már eleve korlátozták a légi és a vasúti közlekedést.

viharUKkár