Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Egy 4 kg-os kis eszköz elektromossá tehet szinte bármilyen hagyományos biciklit!

Híreső
2024. január 28. 14:00
null

Milyen menő lenne, ha a hagyományos, benzines autónkat egy mozdulattal elektromossá lehetne alakítani. Megfelelő hatótávval máris nagyot ugrana az értéke, miközben nem kellene egy új autóra spórolni.

 

Ezt most megtehetjük, igaz, nem autóval, hanem biciklivel. Ehhez nem is kell más, mint egy nagyjából 4 kg-os eszköz, mely a Skarper nevet kapta a fejlesztőktől. A Red Bull Andvance Technologies és egy brit feltaláló együtt alkották meg a szerkezetet, mely elég impozáns adatokat tud felmutatni.

 

Egyetlen mozdulattal kapcsolható bármilyen hagyományos, tárcsafékes bicóhoz. Az eszköz egy 240Wh-s akksit és egy 250 wattos motort tartalmaz, melyek együtt 60 km-es hatótávot adhatnak elektromos üzemben egy biciklinek.

 

Hogy mi az értelme ennek? Nos, a bicikli igazán drága része egy mozdulattal leszerelhető, így nem ver ki minket a víz akkor sem, ha kénytelenek vagyunk az utcán, egy oszlophoz láncolva tárolni a bringát. Igaz, spórolni kell, mivel az eszköz nagyjából 600 000 forintba kerül, azaz nem neveznénk éppen költséghatékony megoldásnak...

képek: Skarper

biciklielektromoseszköz