Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Beltéri napelemekkel az akksik ellen?

Híreső
2024. január 27. 08:00
The,Powerful,Sky,Reflected,On,The,Solar,Panels.

Az akkumulátorok fejlesztése egyre gyorsabb ütemben történik. Nagyobb tárolókapacitás és persze hosszabb élettartam, valamint végre abba az irányba is mozgunk, hogy az alapanyagfelhasználás környezetbarátabb lehessen.

And,Holding,A,Light,Bulb,With,Sunset,Power,Concept
Fotó: lovelyday12

De nem ez az egyetlen irány, melyre érdemes figyelni. A napelemes technológia fejlesztése ugyanis akár az akkumulátorok egy részének kiváltására is alkalmas lehet, igaz, ehhez a perovszkit napelemek egy sor hibáját kell orvosolni.

Hand,Holding,An,Energy,Efficient,Model,House,With,Solar,Panels,
Fotó: Stokkete

A Perovskia Solar cége Svájcban állít munkába egy gyártósort, melyen olyan perovszkit napelem rétegeket állítanak elő, amik se nem nagyok, se nem látványosak. De nem is ez a céljuk, hanem éppen a láthatatlanság.

Close,Up,On,Hand,Of,Professional,Maintenance,Engineer,Touching,Industrial
Fotó: Kitreel

Pontosabban az, hogy ne legyenek feltűnőek, emellett azonban hatékonyan végezzék dolgukat. A feladatuk ugyanis az olyan beltéri eszközök működtetése, mint a tűzjelző, vagy más érzékelők. Ahhoz, hogy ezt a feladatot elvégezzék, körültekintően kell őket elhelyezni, de azért így is felvetődik egy sor kérdés. Mi a helyzet például, ha átrendezzük a szobát, vagy egy növény megnő az ablak közelében....

beltérnapelemenergia