Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Beltéri napelemekkel az akksik ellen?

Híresőbeltérnapelemenergia
2024. január 27. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
The,Powerful,Sky,Reflected,On,The,Solar,Panels.

Az akkumulátorok fejlesztése egyre gyorsabb ütemben történik. Nagyobb tárolókapacitás és persze hosszabb élettartam, valamint végre abba az irányba is mozgunk, hogy az alapanyagfelhasználás környezetbarátabb lehessen.

And,Holding,A,Light,Bulb,With,Sunset,Power,Concept
Fotó: lovelyday12

De nem ez az egyetlen irány, melyre érdemes figyelni. A napelemes technológia fejlesztése ugyanis akár az akkumulátorok egy részének kiváltására is alkalmas lehet, igaz, ehhez a perovszkit napelemek egy sor hibáját kell orvosolni.

Hand,Holding,An,Energy,Efficient,Model,House,With,Solar,Panels,
Fotó: Stokkete

A Perovskia Solar cége Svájcban állít munkába egy gyártósort, melyen olyan perovszkit napelem rétegeket állítanak elő, amik se nem nagyok, se nem látványosak. De nem is ez a céljuk, hanem éppen a láthatatlanság.

Close,Up,On,Hand,Of,Professional,Maintenance,Engineer,Touching,Industrial
Fotó: Kitreel

Pontosabban az, hogy ne legyenek feltűnőek, emellett azonban hatékonyan végezzék dolgukat. A feladatuk ugyanis az olyan beltéri eszközök működtetése, mint a tűzjelző, vagy más érzékelők. Ahhoz, hogy ezt a feladatot elvégezzék, körültekintően kell őket elhelyezni, de azért így is felvetődik egy sor kérdés. Mi a helyzet például, ha átrendezzük a szobát, vagy egy növény megnő az ablak közelében....