Május 3. Péntek, Irma, Tímea

10 ember életét követelte a karácsonykor pusztító viharrendszer Ausztráliában

Híreső
2024. január 08. 11:00
null

Idehaza a karácsonyt megelőző napokban az ország egy részén ízelítőt kaphattunk abból, milyen is volt a tél 20 évvel ezelőtt, mikor az utakon is vastag hóréteg alakult ki a takarítás ellenére és az emberek órákig lapátolhatták a havat a portájuk előtt.

Ausztrália is kapott némi ízelítőt a karácsonyi viharokból, ám itt éppen a nyár tombol, így nem hó, hanem jég, szél és jelentős mennyiségű csapadék érkezett, mely nem csak rombolt, hanem emberéleteket is követelt.

 

A szél rombolása a felsővezetékek tépkedése mellett egy hajó felborításában is megmutatkozott, melyen 11 ember tartózkodott. 3 ember életét nem sikerült megmenteni, miközben a felsővezetékek szakadása miatt 25 000 ember maradt áram nélkül a december 24-26 közötti időszakban a keleti partvidékeken.

 

A viharoknak összesen 10 halálos áldozata van, a károk pedig milliós léptékeket érintenek. Ausztrália számára ráadásul még koránt sincsen vége a viharok pusztításának, hiszen a meleg tengerfelszín egyre és egyre erőteljesebb viharrendszereket ereszt szabadjára.

 

 

viharesőAusztrália